Gyvenimo būdas

5 sveiki ir greitai paruošiami skanėstai iš avižų dribsnių

Iš avižų dribsnių galite pasigaminti ne tik košę, bet ir įvairius sveikus užkandžius.
Reading time 3 minutes

Kai daugiau laiko praleidžiame namuose, dažniau dairomės ir įvairių užkandžių, tačiau reikėtų nepamiršti, kad sumažinę fizinį aktyvumą, turėtume itin dėmesingai rinktis maistą, pirmenybę teikdami sveikiems produktams. Siūlome prisiminti daugelio namuose esantį produktą – avižas, iš kurių galima pasigaminti ne vieną sveiką ir skanų užkandį.

Avižos su figomis ir medumi

Reikės:

1 puodelio pieno

1/3 puodelio avižų

poros džiovintų figų (galite pakeisti ir kitais džiovintais vaisiais, pavyzdžiui, slyvomis arba abrikosais)

šaukštelio medaus

cinamono miltelių

šiek tiek karijų arba graikinių riešutų

 

Paruošimas:

Piene išvirkite avižas, į košę suberkite susmulkintas figas (arba kitus džiovintus vaisius) ir įmeskite žiupsnelį cinamono, išmaišykite. Užberkite karijų arba graikinių riešutų ir užpilkite medaus.

Avižos su bananais ir kakava

Reikės:

2 puodelių pieno

2/3 puodelio avižų

1 banano

šiek tiek kokoso drožlių

1 šaukštelio natūralių kakavos miltelių

1 šaukšto džiovintų goji uogų

riešutų sviesto

 

Paruošimas:

Pradėkite virti pieną ir avižas, kiek luktelėję, įberkite kakavos miltelius, viską gerai išmaišykite. Kai avižos išbrinks, košę sudėkite į dubenį. Ant jos užbarstykite goji uogų ir kokosų drožlių, uždėkite griežinėliais supjaustytą bananą ir riešutų sviesto.

Avižiniai sausainiai

Reikės:

2 puodelių avižinių dribsnių

2 prinokusių bananų

1 šaukštelio cinamono

2 šaukštų konditerinių arba kapoto šokolado gabalėlių

skysto medaus

 

Paruošimas:

Sutrinkite bananą, suberkite visus ingredientus ir gerai išmaišykite. Į skardą įklokite kepimo popierių ir dėkite suformuotus sausainius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol sausainiai gražiai paruduos.

Kakaviniai avižų rutuliukai

Reikės:

7 džiovintų minkštų datulių

3 džiovintų abrikosų

1 banano

200 ml avižų dribsnių

4 šaukštų susmulkintų riešutų (neskrudintų)

1 šaukštelio natūralios kakavos miltelių

2 šaukštų pieno

2 šaukštelių cinamono

 

Paruošimas:

Sudėkite datules į indą su karštu vandeniu ir palikite 6-7 minutes. Kai šios suminkštės, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite. Peiliu susmulkinkite džiovintus abrikosus. Į smulkintuvą supilkite pieną, suberkite datules, abrikosus ir supjaustytą bananą, viską sutrinkite. Į mišinį suberkite avižų dribsnius, cinamoną, kakavos miltelius ir dar kelioms sekundėms įjunkite smulkintuvą. Galiausiai masę išimkite, į ją suberkite smulkintus riešutus ir išmaišykite viską šaukštu. Sudrėkinkite rankas vandeniu ir iš masės formuokite rutuliukus. Kelioms valandoms desertinius rutuliukus sudėkite į šaldytuvą, o tuomet jau galėsite skanauti.

Avižiniai bananų vafliai

Reikės:

1 prinokusio banano

5 šaukštų avižinių dribsnių

1 kiaušinio

pusės šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukšto skysto medaus

 

Paruošimas:

Įjunkite vaflių keptuvę. Sutrinkite šakute bananą, sudėkite visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite. Į keptuvę įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto. Vaflius kepkite, kol šie gražiai paruduos. Valgykite su šviežiais vaisiais arba riešutų sviestu.

Lofficiel.com.tr nuotr.

susiję straipsniai

Rekomenduojame