Gyvenimo būdas

Išsikepkite gardžią bananų duoną, puikiai tiksiančią prie popietės arbatos

Šis receptas itin paprastas, tačiau duona, kurią iškepsite, tikras popietės skanėstas.
Reading time 1 minutes
© Whitney Wright/Unsplash

Briuselyje įsikūręs sporto klubas „L'Usine“ tris kartus per savaitę internete dalijasi nemokamomis pamokomis, siūlydamas ne tik treniruotes, bet ir sveikus receptus. Šį kartą siūlome paskanauti jų rekomenduojamos bananų duonos, kuri taps sveikesne, tačiau ne mažiau gardžia pyrago alternatyva.

Reikės:

  • 125 g miltų 
  • poros šaukštų medaus
  • šaukšelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 prinokusių bananų
  • poros šaukštų pieno
  • 2 kiaušinių
  • saulėgrąžų sėklų
  • šaukšelio sviesto

 

Receptas:


Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Atskirai išplakite kiaušinius, skystą medų, pieną ir lydytą sviestą, į šią masę įmaišykite sutrintus bananus. Į masę pamažu berkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Įberkite šiek tiek saulėgrąžų sėklų ir vėl išmaišykite. Į kepimo formą įklokite kepimo popierių ir supilkite tešlą. Duoną kepkite 165 ° C temperatūroje apie 50-60 min., kol gražiai paruduos.

susiję straipsniai

Rekomenduojame