Gyvenimo būdas

Vietoje bulvinių blynų – batatų blyneliai su lašiša

Kiek kitokie blyneliai, be paslėptų nuodėmių.
Reading time 1 minutes

2 PORCIJOS:

 

• 1 didelio batato (saldžiosios bulvės)

• 1 kaušinio

• 50 g mocarelos sūrio

• 100 g sūdytos lašišos

• 3 slyvinių pomidoriukų

• šviežių bazilikų ir petražolių lapelių

• prieskonių: druskos, pipirų, saldžiosios paprikos

 

Batatą sutarkuojame stambia tarka. Įmušame kiaušinį, suberia-me pipirus, druską ir saldžiąją papriką ir viską gerai išmaišome.

Rankomis suformuojame nedidelius blynelius, dedame ant sviestinio popieriaus, patepame alyvuogių aliejumi ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Smulkiai suplėšome mocarelą (galima ir sutarkuoti), pomidorą supjaustome plonais griežinėliais, dedame ant iškepto batato ir dar kepame orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Ant viršaus dedame lašišą ir šviežius ridikėlius, pabarstome bazilikais ir petražolėmis.

 

Skanaus!

susiję straipsniai

Rekomenduojame