Gyvenimo būdas

Gaivus desertas vasarai - naminiai ledai su braškėmis

Paskanaukite namuose gamintų braškinių ledų.
Reading time 1 minutes
Instagram / @aurikamas nuotr.

4–5 PORCIJOMS :

 

• 200 ml 36 proc. riebumo plakamosios grietinėlės

• 3 kiaušinių baltymų

• 100 g trintų braškių (naudotos šaldytaos)

• 100 g cukraus

• nedidelės saujos šviežių braškių papuošti ir skoniui paryškinti

 

1. Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių ir sudedame į indą. Plakame plaktuvu maždaug 2 minutes, kai pradeda matytis putos, suberiame cukrų ir plakame iki standžios masės. Geriausias būdas patikrinti, ar masė paruošta, apversti indą virš galvos – jei masė neišvarvės, vadinasi, išplakta puikiai.

2. Kitame inde plakame grietinėlę iki standžios masės 3–4 minutes. Svarbu neperplakti.

3. Plaktą grietinėlę atsargiai mentele sumaišome su baltymais. Sudedame trintas braškes ir vėl viską gerai išmaišome. Galiausiai supjaustome šviežias braškes ir paskirstome po visą masę. Sudedame viską į pasirinktą indelį ir dedame į šaldiklį.

 

Skanaus!

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame