Gyvenimo būdas

Daugiau nei 10 priežasčių, kodėl verta kavą gerti su cinamonu

Ryte renkatės juodą kavą? Įberkite į ją žiupsnelį cinamono – ne tik skanu, bet ir naudinga.
Reading time 1 minutes
Jonathan Borba / Pexels nuotr.

Dar gilioje senovėje žinota, kad cinamonas yra itin naudingas prieskonis, ilgą laiką jis naudotas kaip vaistas nuo įvairiausių negalavimų. Cinamonas stiprina smegenų veiklą, gali padėti sumažinti riziką susirgti vėžiu ir širdies ligomis, jis stiprina imuninę sistemą ir padeda mažinti cukraus kiekį kraujyje. Taip pat šis prieskonis turi uždegimus stabdančių savybių, padeda kovoti su bakterinėmis ir grybelinėmis infekcijomis. Cinamoną siūloma vartoti, kai vargina šlapimo takų infekcijos, skrandžio negalavimai, sutrinka virškinimas, atsiranda antsvoris.
 

Vienas būdų, kaip vartoti cinamoną – įberti jo šiek tiek į juodą rytinę kavą, tiesa, kava turėtų neturėtų būti labai karšta. Cinamonas ne tik suteiks kavai kvapnų aromatą, rytietišką poskonį, bet ir sustiprins teigiamas kavos savybes, skatins medžiagų apykaitą. Cinamonu galite gardinti įvairius trintus vaisių ir daržovių kokteilius, natūralų jogurtą be priedų, avižų košę, tiks ir šaukštelis natūralaus medaus.

 

Nors cinamonas yra itin naudingas ir gali padėti kovoti su odos problemomis, nedėkite jo į natūralias namuose gamintas kaukes, nes rizikuojate sudirginti odą. Kur kas naudingiau cinamoną vartoti kaip prieskonį su gėrimais ar maistu.

1588596843312994 photo of slice green apple and cinnamon stick 3338676
Tijana Drndarski / Pexels nuotr.

susiję straipsniai

Rekomenduojame