Gyvenimo būdas

Savaitgalio desertas: šokoladinis musas su šampano drebučiais

Šį desertą siūlome pasigaminti iš vakaro.
Reading time 1 minutes
„Kemel Photography“ nuotr.

Drebučiai

Reikės:

 

100 ml šampano (galite naudoti sausą putojantį vyną)

5 g želatinos

 

Šampaną pašildykite ir jame ištirpinkite želatiną.

 

Šokoladinis musas

Reikės:

 

200 ml grietinėlės

100 g juodojo, jums skaniausio šokolado

0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono

10 šaltyje džiovintų aviečių (nors visiškai nebūtina)

 

Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, iki standumo išplakite riebią grietinėlę. Aš papildomai cukraus nededu, bet jeigu mėgstate saldžiau, galite pasaldinti šlakeliu klevų, agavų, datulių sirupo.  Svarbu: į ištirpintą šokoladą įberkite kelis grūdus druskos. Tada į išplaktą grietinėlę lėtai mentele įmaišykite šokoladą. Maišykite, kol masė taps lygi ir puri. Į serviravimo indą musą galite dėti tiesiog šaukštu, o jei norite preciziškumo, pasinaudokite konditeriniu maišeliu.  Galite pasluoksniuoti su šaltyje džiovintomis ar šviežiomis avietėmis. Ant deserto viršaus dėkite šampano drebučius.

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame