Gyvenimo būdas

„Fokačijų sodai“ - kerinti maisto tendencija, užvaldžiusi kūrybingųjų virtuves

Regis, virtuvėje apsilankė pats Vincentas van Goghas...
Reading time 1 minutes
© blondieandrye

Pastaruoju metu kaip niekada gausiai pasipylė įvairių virtuvės mikrotendencijų, nuo gėlėtų gėrimų, madingosios dalgona kavos iki bananų duonos. O šiandien pristatome viena netikėčiausių maisto gaminimo tendencijų – fokačijų sodus.

 

Fokačija - iltališka duonelė, kepama iš mielinės tešlos su alyvuogių aliejumi, dažnai gardinama alyvuogėmis, česnakais ir rozmarinais ar parmezanu. Tačiau šį kartą kviečiame pasinerti į fantazijų pasaulį ir sukurti dar neregėtą fokačiją, puoštą gyvomis gėlėmis arba sodu, sudėliotu iš daržovių ir prieskoninių žolelių, nuo geltonųjų ir raudonųjų paprikų, šparagų stiebų, svogūnų, vyšninių pomidorų iki čiobrelių, svogūnų laiškų ir dar galybės žalumynų.

 

Pasisemkite įkvėpimo ir sukurkite savo gražiausią, ir, žinoma, skaniausią itališką fokačiją.

Štai, kaip išsikepti žydintį fokačijos sodą:

Kaip sukurti „Gardenscape Focaccia“ • Skanūs receptai

susiję straipsniai

Rekomenduojame