Gyvenimo būdas
Kreminė avinžirnių ir kopūstų sriuba
Nežinau, nuo kada, bet žodis „jaukumas“ – pats mieliausias mano širdžiai. Gal todėl, kad į jį telpa ramybė, balansas ir harmonija?
Jaukumą galima rasti visur, tik reikia jo paieškoti, įžvelgti arba... Arba susikurti. Ši sriuba – jaukumas lėkštėje.
4 porcijoms reikės:
1 žiedinio kopūsto
200 ml natūralaus sultinio
1 cukinijos
200 g virtų avinžirnių
50 ml avižų grietinėlės
1 a. š. kokosų aliejaus
1 nedidelio svogūno
prieskonių: druskos, pipirų, ciberžolės, saldžiosios paprikos
kelių petražolių lapelių
Gaminimas:
1. Įkaitiname kokosų aliejų, suberiame supjaustytą svogūną ir pakepiname apie 5 minutes.
2. Sudedame smulkiai supjaustytą žiedinį kopūstą ir pakepiname dar 10 minučių.
3. Supilame grietinėlę, sultinį, prieskonius ir avinžirnius, viską patroškiname dar 8 minutes.
4. Sriubą sutriname iki kreminės konsistencijos ir patiekiame kartu su petražolėmis.
Skanaus!