Gyvenimo būdas

Lašišos „Bowls'as“ su avokadais, grybais ir garstyčiomis

„Bowls“ (patiekalai dubenėliuose) – viena ryškiausių mitybos tendencijų pastaruoju metu.
Reading time 2 minutes

2 porcijoms reikės:

 

• 200 g ryžių

• 2 gabalėlių lašišos

• 1 avokado

• baltųjų Shimeji grybų

• saujos daigų

• marinuotų raudonų svogūnų

• 2 v. š. Dižono garstyčių

• 2 v. š. rudojo cukraus

• 4 v. š. alyvuogių aliejaus

• citrinos sulčių

• druskos, pipirų

• sezamų sėklų

 

Gaminame

 

1. Indelyje sumaišome garstyčias, cukrų, 2 v. š. aliejaus, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir pipirų.

2. Puse šio mišinio aptepame lašišą. Kitą pusę mišinio sumaišome su likusiais 2 v. š. alyvuogių aliejaus ir atidedame. Tai bus padažas.

3. Išverdame ryžius – svarbiausia, neperverdame.

4. Lašišą kepame 15 min. 190 laipsnių orkaitėje. Tuomet įjungiame grilio funkciją ir kepame dar keletą minučių, kol lašišos paviršius įgauna gražų auksinį atspalvį.

5. Keptuvėje iškepame Shimeji grybus – jie kepa greitai, prireiks vos kelių minučių.

6. Į dubenėlius beriame ryžius ir apšlakstome juos likusiu padažu.

7. Ant ryžių dedame lašišą, avokadą (jį apšlakstome citrinos sultimis, kad nejuoduotų), keptus grybus, marinuotus svogūnus ir daigus.

8. Viską apibarstome sezamų sėklomis.

 

Skanaus!

susiję straipsniai

Rekomenduojame