Gyvenimo būdas

Savaitgalio desertas - nuodėmės vertas morkų ir karijų tortas

Šis tortas yra sezoninis desertas. Jam geriausiai tinka šviežios saldžios morkos, kurias tereikia gerai nuplauti ir net nereikia lupti.
Reading time 3 minutes
Šarūnės Zurbos nuotr.

Tortas visada pavyks, jeigu morkos bus skanios. Karijos, morkos, cinamonas ir apelsinai kartu daro stebuklus, o sūrokas kremas leidžia visiškai atsiskleisti skoniui.

 

Receptas 8 porcijoms

 

Biskvitams reikės:

• 240 g morkų

• 140 g karijų

• 160 g „Demerara“ cukraus

• 90 g viso grūdo ryžių miltų

• 4 kiaušinių

• 140 g nerafinuoto kokosų aliejaus

• 1 a. š. cinamono

 

Kremui:

• 335 g Filadefijos sūrio (iš šaldytuvo)

• 100 g kambario temperatūros sviesto

• 90 g kokosų cukraus

 

Papuošti:

• 2 apelsinų

• 100 g medaus

• 150 g vandens

Reikės dviejų 19 cm skersmens atsegamų kepimo formų. Jeigu turite tik vieną – kepsite du kartus.

Biskvitas

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.

  2. Pasiruošiame kepimo formas. Atsegame formas ir ant kiekvienos dugno uždedame po kepimo popieriaus lapą (didesnį, negu reikia), užspaudžiame šonus. Nuo kyšančių kepimo popieriaus kraštų atkerpame 5 cm pločio juostas ir jas dedame prie formų šonų taip, kad viskas būtų uždengta ir iškepusius biskvitus būtų lengva išimti.

  3. Į trintuvo indą beriame karijas ir susmulkiname iki smulkių gabalėlių.

  4. Į didelį dubenį pilame susmulkintas karijas, cukrų, ryžių miltus ir viską išmaišome.

  5. Kitame dubenėlyje šakute nestipriai plakame kiaušinius, kad susimaišytų tryniai su baltymais, ir pilame į sausus produktus.

  6. Nedidelėje keptuvėje išlydome kokosų aliejų, pilame į dubenį su visais ingredientais.

  7. Nuplautas ir, jeigu reikia, nuluptas morkas sutarkuojame smulkia tarka ir dedame į tešlą. Viską gerai išmaišome. Morkas tarkuokite prieš pat dėdami į tešlą, nes pastovėjusios jos pradeda keisti spalvą.

  8. Gautą masę pasveriame ir padalijame į dvi dalis.

  9. Paskirstome tešlą į kepimo formas, dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 minutes. Iškepusiems leidžiame visiškai atvėsti.

Kremas

Dideliame dubenyje maišytuvu išplakame minkštą sviestą su kokosų cukrumi. Plakame, kol nebejausime cukraus granulių. Iš šaldytuvo išimame Filadefijos sūrį ir įmaišome į sviesto ir cukraus masę. Svarbu neperplakti, tik sumaišyti.

Puošimas

Bulvių skustuku nulupame apelsinų žieveles ir supjaustome labai plonais šiaudeliais. Darbui prireiks nemažai kantrybės, tačiau rezultatas tikrai to vertas. Supjaustytas apelsinų žieveles užpilame vandeniu, kad būtų visiškai apsemtos, ir užverdame. Užvirus vandeniui, pilame į sietelį ir nukoštas žieveles dedame atgal į tą patį puodą, užpilame šaltu vandeniu ir dar kartą užverdame. Užvirus pakartojame tą patį. Trečią kartą užpilame 100 g vandens, įdedame 50 g medaus ir ant nedidelės ugnies verdame apie 10 minučių. Leidžiame atvėsti.

 

Ant biskvito tepame kremą ir taip sluoksniuojame. Torto viršų puošiame karamelizuotomis apelsinų žievelėmis.

 

Skanaus!

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame