Gyvenimo būdas

Paryžietiška elegancija kavos puodelyje

Šiandien pasimėgaukite puodeliu kavos, nuskraidinsiančios jus tiesiai į Paryžių.
Reading time 4 minutes

„Nespresso“ suteikia galimybę mėgautis kokybiška ir unikalia kava, kompanija reguliariai pristato ne tik pažangius kavos ruošimo aparatus bei priedų naujoves, bet ir dar neragautus kavos skonius. Kasmet, artėjant žiemos šventėms, pasirodo „Nespresso“ riboto leidimo aukščiausios kokybės kavos kapsulių kolekcija, kurią jau galima įsigyti ir Lietuvoje. Šį kartą šventinę kolekciją įkvėpė stilingasis Paryžius.

Paryžiaus dvasia

Apsilankę Paryžiuje pastebėsite, kad vietiniai retai renkasi kavą išsinešti, kur kas dažniau pamažu ja mėgaujasi romantiškose lauko kavinukėse. Šiandien „Nespresso“ paryžietišką dvasią siūlo perkelti į savo namus ir sustojus akimirkai pasijusti tarsi vienoje garsiausių mados ir gastronomijos sostinių. Kad ir kur bebūtumėte – mėgautumėtės rytiniu kavos puodeliu terasoje besigrožėdami apsnigta gamta, jūsų lauktų jaukūs vėlyvi savaitgalio pusryčiai šventiško klegesio pripildytuose namuose, o galbūt popietė biure – galite skanauti aromatingos, Paryžiaus lengvumo, klasikinių desertų ir elegancijos įkvėptos kavos.

Šventinė kolekcija

Šįmet „Nespresso“ pristato tris kasmetinės kolekcijos Festive skonius: „Macaron“, „Praline“ ir „Paris Black“. Šių kavų variacijoms įkvėpimo semtasi iš klasikinių Paryžiaus simbolių – paryžietiškojo espresso, legendinių desertų macarons ir praliné. Kurdami kavas ekspertai išgavo subtilius poskonius ir aromatus, harmoningai derančius su natūraliu kavos skoniu. Kiekviena „Nespresso“ gaminama kava yra vertinama pagal intensyvumo skalę nuo 1 iki 10, tad kavą itin lengva išsirinkti pagal norimą stiprumą.

 

Paris Black“ yra kvapnus Arabikos ir Robustos derinys, pastaroji kavos rūšis dažniausiai naudojama ruošiant paryžietišką espresso. Šioje kavoje atsiskleidžia grūdų ir riešutų natos, paįvairintos prieskonių bei medžio aromatu. Tai idealus pasirinkimas mėgstantiems kiek stipresnę kavą, intensyvumas – 9.

 

Macaron“ – harmoningas Livanto grūdų natų ir subtiliai saldaus migdolinių orinukų skonį primenančio aromato derinys. Intensyvumas – 6.
 

Praline“espresso kava, kurioje dera Livanto sodrumas ir subtilus skrudintų lazdynų riešutų skonis, sustiprintas karamelinio saldumo atspalviu. Harmoningas derinys, primenantis prancūziškąjį praliné desertą, kavos intensyvumas – 6.

Unikalus dizainas

Paryžietiškoji Festive kolekcijai šįmet žvilgsnius traukia išskirtinėmis pakuotėmis, sukurtomis dizainerės Indios Mahdavi. Paryžiaus „École des Beaux Arts“ I. Mahdavi studijavo architektūrą, vėliau tapo Christiano Liaigre dizaino studijos kūrybos vadove. Beveik prieš 20 metų ji įkūrė savo kompaniją „IMH Interiors“, o 2004 m. garsioje interjero dizaino, architektūros ir gyvenimo būdo parodoje „Salon Maison & Objet“ buvo pripažinta metų dizainere.

 

Specialiu „Nespresso“ užsakymu I. Mahdavi sukūrė Paryžiaus graciją ir žaismingumą atspindinčias pakuotes. Kava „Paris Black“ puošta pasikartojančių juodų ir baltų rombų raštu, tradiciškai šį raštą galima pamatyti autentiškuose Paryžiaus bistro – juo išklotos grindys. Kavas „Macaron“ ir „Praline“ puošia nuotaikingi žalsvi ir rausvi apvadai, atkartojantys tradicines paryžietiškas užuolaidas, vadinamas rideaux bouillonnés. Pastelinės šių pakuočių spalvos įkvėptos desertų, kuriuos rasite garsiausiose Paryžiaus kepyklose.

Naujosios Festive kolekcijos kavas galite gerti ir vienas, ir paskanintas pienu. „Nespresso“ siūlo ne tik pačias kavas, joms skirtus kavos aparatus, bet ir kavos ruošimo priedus, tarp kurių – ir specialūs pieno plakikliai. Kad šiandien namuose ar biure susikurtumėte paryžietišką atmosferą ir pasimėgautumėte akimirka Prancūzijos sostinėje, tereikia puodelio išskirtinės „Nespresso“ kavos.

susiję straipsniai

Rekomenduojame