Gyvenimo būdas

Savaitgalio pusryčiams - ypatingai paruošti kiaušiniai su bandelės pakaitalu

Kai norisi ko nors paprasto, bet labai subtilaus, ko nors dieviško, bet labai žemiško.
Reading time 1 minutes

Mūsų kūnas nusipelnė geriausio! Lepinkime save, nes tai geriausia mūsų padėka sau. Ponaitis kiaušinis, nusimetęs visus savo šarvus ir pasiturškęs vandenyje su bičiuliu, kaitrioje orkaitėje pasikepinusiu batatu, susitiko per sekmadienio pusryčius pakalbinti damučių salotų.

 

2 PORCIJOS:

• 4 kiaušinių

• 1 nedidelio batato

• salotoms: špinatų, ridikėlių, agurkų

• 1 šlakelio alyvuogių aliejaus

• 1 skiltelės citrinos• prieskonių: bazilikų, pipirų, druskos

 

GAMINIMAS

  1. Batatą nulupame ir supjaustome griežinėliais, pašlaks-tome alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir kepame 180 laipsnių

  2. Sūrį iš abiejų pusių ištri-name marinavimo mišiniu, palaikome apie 30 minučių, dedame ant folijos (uždengti folija nereikia) ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Leidžiame atvėsti.

  3. Visas daržoves susmulkiname, ant jų dedame supjaustytą keptą sūrį.

  4. Alyvuogių aliejų sumaišome su citrinos sultimis, įberiame baziliko, pipirų ir kanapinės druskos. Padažą užpilame ant salotų.

  5. Dedame batato ritinėlius, ant jų – virtus kiaušinius, patiekiame su gaiviomis salotomis.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio NIUM NIUM, @healthy_nium_nium

susiję straipsniai

Rekomenduojame