Gyvenimo būdas

Paskanaukite garsiojo Provanso daržovių troškinio „Ratatouille“

Geras maistas – labai svarbi prancūzų gyvenimo dalis. Tai jų gyvenimo džiaugsmas ir gyvenimo būdas, tad kviečiame paragauti Provanso daržovių troškinio „Ratatouille“ .
Reading time 2 minutes

Cukinijos, baklažanai, paprikos ir pomidorai yra tipiškos Pietų krašto daržovės, dar vadinamos legumes de soleil – saulės daržovės, o sumestos į vieną puodą ir pagardintos trupučiu alyvuogių aliejaus, česnakų ir aromatingų žolelių, sudaro vieną ryškiausių Nicos regiono patiekalų, kuris tapo tikra klasika, – Ratatouille. Kruopščiosios šeimininkės, neskubėkite daržovių pjaustyti labai smulkiais kubeliais, net ir ištroškintos, jos savo skoniu turi atsiskirti viena nuo kitos, bet drauge susijungti į sultingą, vasara kvepiančią harmoniją.

 

4 porcijoms reikės:

 

5 gerai prinokusių pomidorų

1 svogūno

6 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 lauro lapo

2 šakelių čiobrelių

1 šakelės rozmarinų

1 žalios paprikos

1 raudonos paprikos

2 jaunų cukinijų

1 baklažano

druskos, pipirų

2 skiltelių česnako

 

Gaminimas:

 

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę, stambiai supjaustykite. Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite jame svogūnus 3 minutes, suberkite pomidorus, lauro lapą, čiobrelių ir rozmarinų šakeles. Puodą pridenkite ir kaitinkite ant lengvos ugnies 15 minučių.

 

Kubeliais supjaustykite paprikas, cukinijas ir baklažaną. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, apkepkite jame pjaustytas paprikas, iš viso apie 4 minutes, tada suberkite į puodą su pomidorais ir svogūnais. Į keptuvę pilkite dar šaukštą aliejaus, 4 minutes apkepkite cukinijų kubelius ir suberkite į puodą.

 

Likusius 2 šaukštus aliejaus pilkite į keptuvę, suberkite pjaustytus baklažanus, apkepkite 4 minutes ir suberkite į puodą su kitomis daržovėmis. Pagardinkite viską druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite ant lengvos ugnies 40 minučių. Kartais pamaišykite. Likus 5 minutėms iki troškinimosi pabaigos įspauskite česnaką.

 

Mėgaukitės šiltu arba šaltu troškiniu kaip garnyru prie mėsos ar žuvies arba tiesiog kaip lengvu vegetarišku patiekalu su šviesia duona.

1557493910709344 dsc 0540

Skanaus!

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame