Gyvenimo būdas

„Reese’s cups“ skonio natūralūs žemės riešutų sviesto saldainiai

Buvo laikas, kai „Reese’s cups“ nebuvo galima rasti Lietuvoje. Tai – ypatingo skonio šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų įdaru. Šį kartą natūralūs, bet išlaikantys pažįstamą skonį ir tekstūrą.
Reading time 1 minutes
Šarūnės Zurbos nuotr.

10 SALDAINIŲ

 

  • 100 g žemės riešutų sviesto

  • 40 g nerafinuoto kokosų aliejaus

  • 20 g nesaldintos kakavos

  • 50 g klevų sirupo

  • 1 v. š. žemės riešutų

  • žiupsnelio jūros druskos

 

Reikės 10 popierinių keksiukų formelių.

 

Puode išlydome kokosų aliejų. Nuimame nuo ugnies, suberiame kakavą ir gerai išmaišome. Dedame 80 g riešutų sviesto, pilame klevų sirupą ir vėl išmaišome.

 

Popierines keksiukų formeles dedame ant mažos kepimo skardos, kuri tilptų į šaldytuvą. Į formeles pilame po šaukštelį šokoladinės masės taip, kad tolygiai pasiskirstytų. Į vidurį dedame po šaukštelį likusio žemės riešutų sviesto ir užpilame visas formeles likusia šokoladine mase. Skardą su pripildytomis formelėmis padaužome į stalviršį, kad išsilygintų saldainių viršus. Mažiausiai 2 valandoms dedame į šaldytuvą atvėsti.

 

Įkaitintoje keptuvėje apskrudiname žemės riešutus ir pravėsusius susmulkiname. Užbarstome ant saldainių kartu su žiupsneliu jūros druskos. Saldainius laikome šaldytuve, nes kambario temperatūroje gali išsileisti. Rekomenduojame suvartoti per 3 dienas.

 

Skanaus!

1561103506037833 id7b9142

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame