Gyvenimo būdas

Šeimos pietums - tailandietiški ryžiai ananase

Paskanaukite neįprastai patiektų tailandietiškų ryžių su anakardžių rišutais.
Reading time 1 minutes
Teksto autoriaus nuotr. / @aurikamas

Reikės:

1 ananaso
100 g basmati ryžių
3 pomidorų
0,5 poro
1 svogūno
4 česnako skiltelių
2 kiaušinių

1 a. š. ciberžolės

3 v. š. austrių padažo

2 v. š. sojų

druskos, pipirų
1 saujos anakardžių riešutų
nedidelės saujos svogūnų laiškų

 

Gaminimas: 
 

  1. Ryžius nuplauname po tekančiu vandeniu dubenėlyje, kol vanduo taps skaidrus. Ryžius išverdame, kaip nurodyta ant pakuotės. Į verdančius ryžius įberiame ciberžolės – ji ryžiams suteiks geltono atspalvio.

  2. Į įkaitintą keptuvę dedame kepti anakardžius, truputį pasūdome ir kepame, kol apskrus.

  3. Supjaustome daržoves, forma nesvarbi. Įkaitiname keptuvę (wok ar paprastą) su aliejumi ir dedame kepti daržoves. Kepame, kol gerai apskrunda, tada pilame austrių padažo, sojų ir beriame prieskonius. Pakepame 30 sekundžių, įmušame 2 kiaušinius ir viską gerai išmaišome, kad tolygiai keptų.

  4. Išvirusius ryžius nukošiame ir sudedame į keptuvę su daržovėmis. Pakepame 2–3 minutes.

  5. Paruošiame ananasą: pjauname per pusę ir išskaptuojame vidų. Visą ryžių masę sudedame į ananasą ir užberiame skrudintų anakardžių bei svogūnų laiškų.

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame