Gyvenimo būdas

Pasimėgauti karštą dieną - šokoladinių ledų su ispaninių šalavijų sėklomis receptas

Apie tai, kokius desertus ir kaip dažnai valgo vaikai, galima diskutuoti be galo. Kai mano vaikai valgo šiuos ledus, džiaugiuosi taip pat kaip ir jie.
Reading time 1 minutes
Šarūnės Zurbos nuotr.

4–6 PORCIJOS

 

  • 150 g šaldytų bananų griežinėlių

  • 25 g nesaldintos kakavos

  • 90 g nesaldinto migdolų pieno

  • 10 g ispaninių šalavijų sėklų

  • 20 g klevų sirupo

  • 1 a. š. vanilės ekstrakto



 

  1. Į migdolų pieną suberiame ispaninių šalavijų sėklas, gerai išmaišome ir leidžiame išbrinkti.

  2. Į trintuvo indą sudedame šaldytus bananų griežinėlius ir sukame ilgai, mentele vis nubraukdami prie indo šonų prilipusius gabalėlius žemyn, kol viskas taps šviesia, vientisa, tąsia mase.

  3. Į bananus pilame migdolų pieną su ispaninių šalavijų sėklomis, dedame visus likusius ingredientus ir viską išsukame iki vientisos masės.

  4. Gauta mase pripildome ledų formeles, įsmeigiame medinius pagaliukus ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 4 valandoms.

  5. Išimame ledus iš šaldymo kameros, formeles palaikome 5 sekundes po tekančiu karštu vandeniu, kad būtų lengviau išimti.

1560501249717608 id7b2285

Skanaus!

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame