Gyvenimo būdas

Savaitgalio desertas: šokoladiniai putėsiai iš Liono

Savaitgalį prie puodelio kavos pasimėgaukite ypatingais šokoladiniais putėsiais iš Prancūzijos.
Reading time 1 minutes

8 porcijoms reikės:

 

• 200 g juodojo šokolado

• 6 labai šviežių kiaušinių

• žiupsnelio druskos

 

Šokoladą sulaužykite gabaliukais, berkite į dubenį, statykite jį ant puodo su karštu vandeniu ir leiskite ištirpti. Atvėsinkite.

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius gerai išplakite šakute, įmaišykite juos į ištirpintą šokoladą.

Į kiaušinių baltymus berkite žiupsnelį druskos, išplakite juos iki stangrių putų. Trečdalį baltymų putų dėkite į paruoštą šokoladą, atsargiai išmaišykite mediniu šaukštu keldami mišinį iš apačios į viršų, kad baltymų puta nesuskystėtų. Kruopščiai ir atsargiai įmaišykite likusius baltymus.

Paruoštą masę supilkite į 8 indelius – stiklinaites, puodelius ar taures, dėkite į šaldytuvą mažiausiai trims valandoms.

Prie šio deserto labai tinka uogos arba skiltelėmis pjaustyti citrusiniai vaisiai.

Užgerkite stipria kava.

1556204281124734 aa

Receptas – iš Dangiros Šimašiutės knygos „Prancūzijos virtuvė “

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame