Gyvenimo būdas

Savaitgalio desertas - baltojo šokolado keksiukai su gervuogių kremu

Išsikepkite namuose nuostabaus skonio baltojo šokolado keksiukų su gervuogių kremu.
Reading time 2 minutes
Autoriaus nuotr.

Receptas skirtas 12 vienetų 

 

Tešlai:

150 g kambario temperatūros sviesto

100 g baltojo šokolado

100 g cukraus

100 g miltų

2 kiaušinių

5 g kepimo miltelių

100 ml pieno
 

Kremui:

200 ml plakamosios grietinėlės
250 g maskarponės sūrio
100 g cukraus pudros
1 saujelės gervuogių


1. Plaktuvu 3–4 minutes plakame sviestą ir cukrų.

2. Išlydome šokoladą garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, truputį atvėsiname ir supilame į masę. Įmušame kiaušinius. Viską plakame apie 5 minutes.

3. Pilame pieną, plakame 2 minutes. Pilame miltus su kepimo milteliais ir plakame 3–4 minutes. Jeigu jaučiate, kad tešla išėjo per skysta, įberkite daugiau miltų.

4. Į kepimo formą sudedame keksiukų kepimo formeles. Tešlos dedame maždaug pusę formelės. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių. Norėdami patikrinti, ar iškepė, medinį dantų krapštuką smeikite į keksiuko vidų: jei jis apsivelia tešla, reikėtų dar šiek tiek pakepti.

5. Grietinėlę kremui išplakame iki standumo. Sudedame maskarponės sūrį ir suberiame cukraus pudrą, lėtai plakame apie 3 minutes. Sudedame trintas gervuoges ir viską sumaišome mentele. Kremui užtepti naudojame konditerinį maišelį, o jeigu tokio neturite, puikiai tiks ir šaukštas – tiesiog gražiai paskirstykite kremą! 

 

1567423349284268 gervuoge1567423352477827 gervuogee

susiję straipsniai

Rekomenduojame