Gyvenimo būdas

Pievagrybių sriuba su grietinėle ir garstyčiomis

Siūlome išbandyti netikėtą pievagrybių sriubos variaciją.
Reading time 1 minutes
Teksto autoriaus nuotr. / @aurikamas

Reikės:

 

500 g pievagrybių
2 svogūnų
2 morkų
4 česnako skiltelių
300 ml grietinėlės
100 ml baltojo vyno
30 g sviesto
1 v. š. Dižono garstyčių
1 v. š. rudojo cukraus
džiovintų čiobrelių, druskos, pipirų
2 kubelių daržovių arba vištienos sultinio
nedidelės saujos šviežių krapų

3 l vandens

 

Gaminimas: 

 

  1. Supjaustome daržoves, forma visiškai nesvarbi, pasikliaukite savo fantazija ir širdimi.

  2. Įkaitiname puodą su aliejumi ir dedame kepti svogūnus su česnaku. Įberiame čiobrelių, druskos, pipirų ir viską pamaišome. Pakepę kelias minutes, pilame vyno, įberiame cukraus, įdedame sviesto bei Dižono garstyčių. Viską pagariname kelias minutes ir dedame supjaustytas morkas bei pievagrybius. Viską gerai išmaišome ir patroškiname 5 minutes, kol grybai visiškai sukris.

  3. Kai viskas pasitroškino, pilame vandenį ir dedame sultinio kubelius, verdame apie 30 minučių, kol sumažės vandens kiekis puode ir sriuba nebus tokia skysta. Po 30 minučių pilame grietinėlę ir dar minutę kitą paverdame. Sriubą galima trinti arba ne – viskas priklauso nuo jūsų skonio.

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame