Gyvenimo būdas

Vaišėms - užkandis su juodųjų alyvuogių užtepėle „Tapenade Noire“

Pasikvietę svečius, pavaišinkite juos manuose ruošta juodųjų alyvuogių užtepėle. Greita, paprasta ir itin prancūziška.
Reading time 1 minutes

Kiekvienas Provanso turgelis turi savo alyvuogių pardavėją, kuris siūlo ne tik gausybę marinuotų alyvuogių rūšių, bet ir užtepėlių iš juodųjų ar žaliųjų alyvuogių arba kiek modernesnių, padarytų iš saulėje džiovintų pomidorų arba net marinuotų artišokų. Tačiau Provanso turgeliai visai nebūtini, kad būtų galima pasimėgauti jų aromatais – ši užtepėlė bus akimirksniu paruošta kiekvienoje virtuvėje.

 

4 porcijoms reikės:

 

200 g juodųjų alyvuogių be kauliukų

4 ančiuvio filė aliejuje

1 šaukšto kaparėlių

1 skiltelės česnako

3 šaukštų alyvuogių aliejaus

 

  • Alyvuoges berkite į virtuvinį kombainą, sudėkite ančiuvio filė, kaparėlius. Česnako skiltelę nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite želmenėlį, pertrinkite trintuvu, suberkite į virtuvinį kombainą su kitais produktais. Supilkite alyvuogių aliejų ir labai gerai susmulkinkite.

  • Mėgaukitės su duonos skrebučiais kaip užkandžiu prie vyno.

 

1567157077982256 dsc 0911

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame