Savaitgalio desertas: bananų ledai su spirulina
Reikės:
• 4 gerai prinokusių bananų
• 1/2 a. š. spirulinos miltelių
• 100 ml tiršto kokosų pieno
• 50 g juodojo šokolado
• 1 kokoso (patiekti)
• šviežios mėtos
Gaminame
1. Bananus supjaustome 1 cm pločio griežinėliais ir užšaldome. Tai geriausia padaryti dieną prieš gaminant ledus.
2. Ištraukiame bananus iš šaldiklio ir leidžiame kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje.
3. Bananus beriame į maisto smulkintuvą kartu su kokosų pienu ir spirulinos milteliais. Sutriname viską iki vientisos purios masės.
4. Į pagamintus ledus įmaišome tarkuoto šokolado.
5. Perkeliame masę į kepimo skardą, išlyginame paviršių, uždengiame maistine plėvele, įdedame į šaldiklį mažiausiai valandai.
6. Patiekiame ledų rutuliukus perpus perskeltame kokose su tarkuotu juoduoju šokoladu ir mėtos lapeliu.
Skanaus!