Variacijoms virtuvėje - kitokie virtinukai su jautiena
Receptas skirtas 5–6 porcijoms
1 tešlai reikės:
70 ml verdančio vandens
150 g miltų
0,5 a. š. druskos
10 g augalinio aliejaus
2 tešlai:
75 ml špinatų sulčių
150 g miltų
0,5 a. š. druskos
10 g augalinio aliejaus
Įdarui:
700 g jautienos menties arba kumpio
druskos pagal skonį
1 saujos meškinių česnakų
Pak Choi salotų
1 svogūno
1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
1 skiltelės česnako
Bendras receptas abiem tešloms
Pasiruošti du atskirus dubenis. Į abu supilti po 150 g miltų, druską ir aliejų.
Į pirmąjį dubenį pilti verdantį vandenį, į antrąjį – špinatų sultis ir viską atsargiai išminkyti. Abi tešlas uždengti maistine plėvele ir palikti bent pusvalandžiui.
Įdaras
Smulkiai sukapoti jautienos mentę arba kumpį, pasūdyti. Į mėsą įdėti meškinių česnakų, smulkintos Pak Choi salotos, smulkintą svogūno galvutę, aliejaus, įspausti skiltelę česnako.
Virtinukų formavimas
Iš baltos spalvos tešlos suformuoti pailgą dešrelę. Nuo jos diametro priklausys būsimų virtinukų dydis.
Žalios spalvos tešlą iškočioti plokščiai – taip, kad ja būtų galima apsupti baltos tešlos dešrelę.
Visą ritinėlį pjaustyti plonomis riekelėmis, jas pakočioti. Į kiekvienos riekelės vidų dėti įdarą ir viršuje įspausti 4 klostes. Paruoštus virtinukus virti garuose ~20 min. (priklausomai nuo jų dydžio, virimo laikas gali kisti).
Šiuos virtinukus taip pat galima gaminti ant griliuje įkaitintos keptuvės su aliejumi, apkepti, kol dugnas apskrus. Tuomet užpilti verdančiu vandeniu beveik iki pusės, uždengti dangčiu ir ant nedidelės kaitros gaminti tol, kol vanduo beveik išgaruos.
Valgyti su sojų, sojų, sezamų, imbiero ir kitais mėgstamais padažais.