Gyvenimo būdas

Variacijoms virtuvėje - kitokie virtinukai su jautiena

Pasigaminkite neįprastų JAM BAHN HA CAO virtinukų su jautiena ir špinatais.
Reading time 2 minutes

Receptas skirtas 5–6 porcijoms

 

1 tešlai reikės:

70 ml verdančio vandens

150 g miltų

0,5 a. š. druskos

10 g augalinio aliejaus

 

2 tešlai:

75 ml špinatų sulčių

150 g miltų

0,5 a. š. druskos

10 g augalinio aliejaus

 

Įdarui:

700 g jautienos menties arba kumpio

druskos pagal skonį

1 saujos meškinių česnakų

Pak Choi salotų

1 svogūno

1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus

1 skiltelės česnako

 

Bendras receptas abiem tešloms

 

Pasiruošti du atskirus dubenis. Į abu supilti po 150 g miltų, druską ir aliejų.

 

Į pirmąjį dubenį pilti verdantį vandenį, į antrąjį – špinatų sultis ir viską atsargiai išminkyti. Abi tešlas uždengti maistine plėvele ir palikti bent pusvalandžiui.

 

Įdaras

 

Smulkiai sukapoti jautienos mentę arba kumpį, pasūdyti. Į mėsą įdėti meškinių česnakų, smulkintos Pak Choi salotos, smulkintą svogūno galvutę, aliejaus, įspausti skiltelę česnako.

 

Virtinukų formavimas

 

Iš baltos spalvos tešlos suformuoti pailgą dešrelę. Nuo jos diametro priklausys būsimų virtinukų dydis.

 

Žalios spalvos tešlą iškočioti plokščiai – taip, kad ja būtų galima apsupti baltos tešlos dešrelę.

 

Visą ritinėlį pjaustyti plonomis riekelėmis, jas pakočioti. Į kiekvienos riekelės vidų dėti įdarą ir viršuje įspausti 4 klostes. Paruoštus virtinukus virti garuose ~20 min. (priklausomai nuo jų dydžio, virimo laikas gali kisti).

 

Šiuos virtinukus taip pat galima gaminti ant griliuje įkaitintos keptuvės su aliejumi, apkepti, kol dugnas apskrus. Tuomet užpilti verdančiu vandeniu beveik iki pusės, uždengti dangčiu ir ant nedidelės kaitros gaminti tol, kol vanduo beveik išgaruos.

 

Valgyti su sojų, sojų, sezamų, imbiero ir kitais mėgstamais padažais.

susiję straipsniai

Rekomenduojame