Gyvenimo būdas

Penktadienio vakarienei - vištienos filė su rislingo padažu iš Strasbūro

Rislingo vynas – Elzaso žvaigždė. Siūlome pasigaminti jo padažu pagardintos vištienos.
Reading time 2 minutes

Rislingo vynas – Elzaso žvaigždė. Parduodamas išskirtiniais pailgais buteliais jis iškart išsiskiria iš kitų vyno rūšių parduotuvių lentynose. Aromatingas ir švelnus padažas bei liesos vištienos gabaliukai nepakeičiamai dera tarpusavyje, o garnyrui elzasiečiai visada pasirinks spätzle – vokiško tipo makaronus.

 

6 porcijoms reikės:

 

Vištienai:

• 6 gabaliukų vištienos filė

• 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

• 4 skiltelių česnako

• druskos, pipirų

 

Padažui:

• 2 svogūnų

• 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

• 400 ml rislingo vyno

• 2 šaukštų miltų

• 300 ml skystos grietinės

• 40 g šalto sviesto

• druskos, pipirų

 

1. Vištieną dėkite į dubenėlį, apliekite alyvuogių aliejumi, pagardinkite pertrintu česnaku, pipirais ir trupučiu druskos. Palikite stovėti 20 minučių.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

3. Kubeliais supjaustykite svogūną. Puode įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, ant lengvos ugnies 5 minutes jame kepkite svogūnus, kol šie suminkštės, neleiskite paruduoti. Apliekite juos vynu ir leiskite virsnoti 20 minučių.

4. Įkaitinkite keptuvę, lengvai iš visų pusių apkepkite vištieną, tada dėkite į karščiui atsparų indą ir kepkite orkaitėje 10–15 minučių, priklausomai nuo gabaliukų dydžio.

5. Padažą perpilkite per sietelį, svogūnus išmeskite, o skystį pilkite atgal į puodą. Miltus sumaišykite su grietine, pilkite į puodą. Labai gerai išmaišykite. Kai vėl užvirs, vis maišydami virtuvine šluotele meskite į puodą po mažą gabaliuką sviesto ir maišykite. Taip sudėkite visą sviestą. Kai padažas pakankamai sutirštės, nukelkite nuo ugnies, pagardinkite druska, pipirais.

6. Kepta vištiena mėgaukitės su padažu. Nupylus svogūnus, padažas išeina vientisos konsistencijos, bet jei labai mėgstate svogūnus, galite juos be baimės palikti padaže, skonio jie tikrai nesugadins. Garnyrui geriausiai tiks spätzle makaronai, ant garų virtos daržovės arba ryžiai.

1557932887742574 dsc 0857

Skanaus!

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame