Karantinas

Pasigaminkite namuose: itališkojo tiramisu receptas iš „Emporio Armani Caffè“

Milane įsikūrusi kavinė „Emporio Armani Caffè“ kviečia pasilepinti namuose ir dalijasi tipišku itališku tiramisu deserto receptu.
Reading time 1 minutes

2 porcijoms reikės:

50 g cukraus
2 šviežių kiaušinių
250 g maskarponės
150 g biskvitinių sausainių, vadinamų „damų piršteliais“
150 g kavos
šiek tiek karčios kakavos

 

Gaminimas:

Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių. Gerai išplakite trynius su puse kiekio cukraus. Sudėkite maskarponę ir maišykite toliau. Išmaišytą masę palikite kuriam laikui šaldytuve.

Su likusiu cukrumi išplakite kiaušinių baltymus. Išplaktus baltymus pamažu įmaišykite į bendrą masę. Maišykite švelniai, iš apačios į viršų. Paruoštą kremą palikite šaldytuve 3 valandoms.

Paruoškite juodą kavą ir ją atvėsinkite. Išsirinkite du indus desertui, puikiai tiks platesnės stiklinės. Į stiklinę įdėkite atšaldyto paruošto kremo, tuomet panardinkite biskvitinį sausainį į kavą ir dėkite jį ant kremo. Toliau pakaitomis sluoksniuokite kremą ir kavoje mirkytus „damų pirštelius“. Paskutinis deserto sluoksnis turi būti kremas, pabarstykite jį karčios kakavos milteliais.

 

Skanaus!

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame