Moterys

FEED MY SISTER autorės: kitos išlaidauja rankinėms, o mes ieškome kokybiškų ingredientų

Dirbti su žmogumi, su kuriuo gerai sutari, jau yra gerai, o kai tas žmogus – tavo sesuo, tai tiesiog – dovana.
Reading time 3 minutes
ŠARŪNĖS ZURBOS nuotr.

Ne veltui geriausias drauges kartais pavadiname sesėmis, o mudvi šį ryšį turime nuo vaikystės. Nežinia, kas gali būti geriau. 

 

Esame labai panašios, bet kartu – ir labai skirtingos, smagu, kad galime mokytis viena iš kitos, pažinti save. Dar rašydamos knygą, sakėme, kad jau gavome didžiausią atlygį – sustiprėjusį ryšį su sese. Iki šiol kuriant drauge šis ryšys tik stiprėja.

 

Meilė ingredientams susiformavo dar vaikystėje. Iki šiol prisimename vasaras, praleistas Kėdainiuose. Senelio medų, magišką dvelksmą ore pravėrus šiltnamio duris, kurį ir šiandien bandome atkurti uostydamos daržoves turguje. Tėčio šypseną grįžtant namo su pilna automobilio bagažine sodo obuolių sulčių. Šiuose prisiminimuose yra užkoduota nesibaigianti meilė ingredientams.

Esame labai panašios, bet kartu – ir labai skirtingos, smagu, kad galime mokytis viena iš kitos, pažinti save.

Kai kiti išlaidauja rankinėms, batams ar automobiliams, mes ieškome natūralių, sezoniškų ir kokybiškų ingredientų, naujų atradimų, spalvų lėkštėse, netikėtų tekstūrų ne tik savo namų virtuvėse, bet ir kelionėse, restoranuose ar turguje. Maistas – tai mūsų gyvenimo dalis, aplink kurį sukasi visa kita. 

 

Apie maistą galėdavome ir galime kalbėti be perstojo: ką ragavome, ką gaminome, gaminame ar gaminsime… Vieną dieną tiesiog sau pasakėme „pradėkime kažką su tuo daryti“. Taip ir radosi „Feed My Sister“ tinklaraštis, iš kurio išsirutuliojo natūraliai saldžių desertų knyga, o dabar jau mūsų desertų galima rasti ir mėgstamose Vilniaus kavinėse. Abi tikimės, kad tai – tik gražaus kelio pradžia.

1559288503478075 id7b5281
ŠARŪNĖS ZURBOS nuotr.

Įkvėpimas kyla visur ir nuolatos. Dažnai – kad ir pamačius ar prisiminus tam tikrą ingredientą, gerą spalvą ar tiesiog būnant gamtoje. Įkvėpimas ir kūrybos procesas yra du skirtingi dalykai, nes tam, kad idėją paverstum receptu, reikia daug darbo. Kartais nutinka, kad per patį procesą sukuriama visai kas kita, nei buvai sugalvojusi iš pradžių. Kokybiški ingredientai ir gera nuotaika – pagrindiniai principai, kurių laikomės virtuvėje. Taip pat pažadėjome sau nebijoti bandyti, suklysti ir taip atrasti kažką naujo.

Kokybiški ingredientai ir gera nuotaika – pagrindiniai principai, kurių laikomės virtuvėje.

Valgome ir gaminame viską, nes mėgstame maistą, bet desertai kol kas užima ypatingą vietą. Vis dėlto, jei prieš kelerius metus būtų kažkas pasakęs, kad rašysime desertų knygą, būtume tikrai garsiai nusijuokusios. O dabar negalime įsivaizduoti, kad galėtų būti kitaip. Labai džiaugiamės parašę būtent natūralių desertų knygą. Turėjome stiprią idėją, kurios išpildymui atidavėme save. Natūralūs desertai neturi taisyklių, juos tiesiog kuri, nėra vieno pagrindinio recepto, kurį gali išmokti. Taip ir testuoji, kol tampa tobula.

 

Knygos vizualas taip pat pareikalavo nemažai darbo, viską fotografavome su Šarūne Zurba dienos šviesoje ir Lietuvoje, ir Anglijos kalnuose. Darbo buvo tikrai daug, bet rezultatas džiugina – jau dabar mūsų knyga atrinkta kaip geriausia knyga maisto kategorijoje ir keliauja į „Gourmand World Cookbook Awards“.

Tags

susiję straipsniai

Rekomenduojame